Witam, a jak sie spuszcza olej do wspomagania w O1 ?
klima do Fabii I
Zwiń
X
-
klima do Fabii I
Witam,
mam niepowtarzalną okazję zostać właścicielem Fabii I 1.4 75 KM,
jednakże nie jest wyposażona w klimatyzację i tu moje pytanie:
Czy można założyć klime do Fabii i ile mogłyby kosztować same części?
Czy trzeba rozebrać samochód do ostatniej śrubeczki?
z góry dzięki za pomoc
bronisław84
-
-
Klima
Witam
ja osobiście dokładałem klimę w fabii ale w to było u znajomego jak miał kolizję że trzeba było wymienić dechę i od razu został przeprowadzony remont silnika.
Trzeba wymienić:
Panel sterowania
Nagrzewnicę
Ścianę grodziową (możliwe jest wycięcie otworów w obecnej ale mi odradzili bo powiedzieli że woda może lecieć do środka)
Podstawa pod sprężarkę
sprężarkę
przewody klimy
wiatraki
chłodnica klimy
przekaźnik wiatraków
no i oczywiście wiązka ( najbardziej upierdliwa rzecz jak dla mnie)
Koszt jaki ponieśliśmy to 1300zł + własna praca 4 dni w 2 osoby (ale robiliśmy popołudniami po pracy do późnej nocy). trzeba zdemontować całą deskę , odkręcić belkę podtrzymującą, najlepiej odjechać silnikiem na jakieś 30 cm( u nas możliwe bo pas przedni był zdemontowany) i wymienić ścianę grodziową (najlepiej klej podgrzać bardzo mocno opalarką (aż zacznie się dymić i pomału odginać (wkładać coś między karoserię a ścianę).
Moim zdaniem jeżeli samochód nie wymaga żadnej ważnej naprawy przy silniku z wyciąganiem jego ja bym się nie bawił w klimę. Lepiej dołożyć 2000 do samochodu i mieć z głowy. Ja mam 5 skód z czego 2 mają klimę. Jeździmy codzienne i szczerze mówiąc klimę bardzo rzadko się jej używa a problemu sporo ( 2 razy wymieniałem sprężarkę bo staneła.) jak nie będziesz właczał chociaż na 10 min co 2-3 tyg w zimę.
ps. Ja sprzedałem fabię 1,4 TDI 75 km 12.2006 z klimą wersja active + za 13koła
Decyzję Tobie zostawiam.Wyprzedaż garażowa
Różności od książek przez budowlankę po części moto
https://sprzedajemy.pl/oferty-uzytko...e=60&offset=60
Większość ofert dla OCP do negocjacji :P
Komentarz
-
Komentarz